Mit Kennel-arbejde.
Min Kennel..
Der findes flere og flere opdrættere af racen Eurasier - og hvor er det fantastisk....
For som jeg siger "når der er noget man er virkelig glad for, så ønsker man jo at andre skal ha samme oplevelse"
Eks: hvis du lige har købt en ny bil, og du bare syntes den er helt vildt lækker at sidde i, og den køre bare helt fantastisk, vidunderlig lyd fra motoren osv. osv. så deler du det jo med dem du kender, og er der en som så skal ud og købe ny bil, så siger du "så du du købe sådan en her som jeg har".... er det ikke rigtigt??
Det er sådan jeg har det med Eurasieren!
Jeg syntes det er den mest fantastiske race, og jeg kunne aldrig tænke mig nogen anden.
Derfor ser jeg det også som en drøm, at være med til at gøre denne race mere kendt - tænk sig hvis man kom til at se lige så mange af dem, som man gør med Fransk Bulldog? Hvor ville gadebilledet dog blive det smukkeste motiv.
Dette er det som driver mig. Min kæmpe kærlighed til mine hunde.
Men det er hårdt arbejde at opdrætte hvalpe.... i hvert fald hvis man sætter en ære i det, som jeg gør.
Alle mine hunde er undersøgt for de mest gængse ting.. nogle mener man burde undersøge mange flere ting, men i min optik skal ting også give mening...
eks: hunde med flade næser har tendens til at have vejrtrækningsproblemer.... men det har denne race jo ikke, så giver det mening at undersøge for det?
Eller sygdomme som ikke er bevist er arveligt, skal man undersøge for dem - bare fordi man kan??
I mit opdræt forholder jeg mig til det jeg ved om racen, og det jeg syntes gir mening i mit arbejde, og den viden jeg har om mine hunde. (og ja jeg blir også hele tiden klogere)
De er alle undersøgt for HD- AD- OCD (og her mener jeg ikke obsessive-compulsive disorder ) hehe... nej jeg mener en vækstsygdom som kan give slidgigt og kroniske smerter, hvis det ikke opdages i tide. (OCD tester jeg ikke for længere, da der ikke er nogle tidl. som har lidt af det)
De er også undersøgte for Patella, som er løse knæskaller(og her snakker vi om noget som ikke ligger til racen haha) og de er genetisk fri for Dandy Walker line, en gangart som kan være hos racen, og som er genetisk..
Så er der begyndt at være et stigende antal af hunde med sygdomme i skjoldbruskkirtlen, men om det er noget racebestemt kan jeg ikke helt finde ud af, men både min tæve Daisy og min hanhund Kenzo er undersøgt for det, og her har prøverne været normale. Men disse prøver er desværre kun et øjebliksbillede, og kan ændre sig lynhurtigt - så det er lidt en falsk tryghed..... og jeg er heller ikke klog på om det er arveligt, men det må tiden vise, når databaserne bliver mere omfangsrige.
Jeg går meget op i mine hundes kost, og nærstuderer jævnligt div. hundefoder for indhold. jeg forsøger at tilføje så meget protein som muligt - men man skal se sig godt for, for i de fleste produkter som reklamerer med et imponerende højt protein indhold(det gør mit også - de reklamerer med 70% men faktisk er der kun 39), så er der et stort indhold af Råaske- ad siger jeg bare, det skal mine hunde ikke ha... de skal ha noget ordentligt, og jeg syntes at jeg kan se det på dem når de får noget ordentligt.
Jeg starter altid med at være ekstra opmærksom på kosten når jeg planlægger en parring... Hendes krop- altså tæven, skal være klar til at kunne skabe nogle smukke små væsner, og at føde dem. Det kræver utroligt meget af en hund, ligesom med os kvinder.
og efterfølgende hvor de dier, er det også super vigtigt at hun får ekstra opmærksomhed i form af kosten.
Når hvalpene så er født, så går mit arbejde med at præge dem igang.
Jeg laver øvelser med dem allerede fra dag 3. for at styrke deres stress tærskel, de bliver nusset og vejet, og undersøgt dagligt.
når så de begynder at få øjne, kan gå på alle fire ben, samt øregangen åbner sig, så blir de trænet dagligt, i både lyde, blive præsenteret for forskellige ting, samt forskellige mennesker.
Ligesom med børn skal de stimuleres - men stadig læse dem og deres grænser, og have sin sunde fornuft med sig.
Jeg bruger også meget tid på at renlighedstræne dem, hvilket kommer den nye ejer meget til gode.
Alt i alt går jeg rigtig meget op i at forme dem så godt som muligt fra tidlig alder, og prøver at gøre dem til nysgerrige, tillidsfulde og fantastiske små skabninger.
Jeg håber dette gav dig et indblik i mit kennelarbejde, og har du nogle spørgsmål er du altid velkommen til at spørge....
Der findes ingen dumme spørgsmål, men hvis du ikke stiller spørgsmålet, får du heller ikke et svar.